Zwangere vrouwen met trauma ervaring

Zwangere vrouwen met trauma ervaring

Sommige ingrijpende gebeurtenissen maken een diepe blijvende imprint in je leven. Traumatische ervaringen laten diepe sporen na. Tijdens het proces van zwangerschap en bevalling kunnen onverwerkte emoties getriggerd worden.

Ervaringen met aanranding, verkrachting of sexueel misbruik kunnen met name diepliggende emoties aanraken tijdens het hele proces van zwangerschap en bevalling. Het is belangrijk om vroegere traumatische ervaringen te bespreken met mij en met de eventuele andere zorgverleners. Zowel de lichamelijke veranderingen tijdens je zwangerschap, als het lichamelijk onderzoek door de verloskundige of gynaecoloog als ook de bevalling kunnen mogelijk stress, angst of herinneringen triggeren. 

In samenspraak met mij kunnen we zorgdragen dat er tijdens je zwangerschap en bevalling rekening wordt gehouden met jouw wensen en voorkeuren. Het doel zal steeds zijn dat je zelf de regie kan krijgen/behouden, dat er rekening wordt gehouden met jouw grenzen en je om kan gaan met eventuele triggers.

De energetische behandelingen kunnen daarnaast een ondersteunende helende werking hebben omdat het zelfgenezende vermogen wordt geactiveerd. Psychische blokkades zouden geleidelijk aan kunnen verminderen. Ook al zal ingrijpend trauma zijn sporen nalaten, het is mogelijk om er steeds beter mee te leren omgaan.

CONTACT

Marij Wijtenburg

Locaties in Alkmaar en Warmenhuizen of bij je thuis in de regio Alkmaar

telefoon

06-12697361