Op tijd bevallen

Op tijd bevallen en overtijd raken

Na 42 weken spreken we over ”overtijd raken”. Soms is overtijd raken een familiair gegeven of je hebt dit zelf al eerder meegemaakt. Het kan echter ook bij een eerste zwangerschap  voorkomen. 

In week 41 word je door je verloskundige doorverwezen naar het ziekenhuis. Vaak word je dan op een bepaald moment ingeleid.

Met homeopathie kun je de kans vergroten om binnen 42 weken te bevallen. Tijdens de bevalling zal de baarmoedermond verweken (zacht worden) en verstrijken (afplatten en openen). Homeopathie blijkt in de praktijk een succesvolle manier om dit proces alvast op gang te brengen.

Het beste moment om deze behandeling te starten is rond 36/37 weken van je zwangerschap. Wanneer je al voorbij de uitgerekende datum bent kan ik homeopathie echter ook nog altijd inzetten. Ook dan vergroot het de kans om nog op tijd te bevallen.

Indien je inleiding nodig hebt (om een medische reden) kun je de inleiding homeopathisch voorbereiden. Vaak zie ik dat de ontsluiting dan makkelijker op gang gebracht kan worden tijdens de inleiding.

CONTACT

Marij Wijtenburg

Locaties in Alkmaar en Warmenhuizen of bij je thuis in de regio Alkmaar

telefoon

06-12697361